Luzula sylvatica

Grote veldbies 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,09
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,49
Va. 6 stuks
€ 2,39
Va. 12 stuks
€ 2,29
Va. 24 stuks
€ 2,19
Va. 96 stuks
€ 2,09

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Grote veldbies

De Luzula sylvatica, ook wel Grote veldbies genoemd is een polvormende tot zodevormende, groenblijvende siergras die ook als bodembedekker kan worden toegepast. Volwassen planten kunnen forse pollen vormen. De overhangende, glanzende en lange, stevige bladeren zijn groen van kleur en aan de rand lang gewimperd (lichte haren). In de maanden april, mei en juni bloeit de Luzula sylvatica met witte bloempluimen op korte stengels die sierlijk boven het blad uitsteken. Het blad blijft echter de grootste sierwaarde van deze plant. Uiteindelijk kan dit siergras een hoogte bereiken van zo'n 40 tot 60 cm hoog.

De standplaats van de Luzula sylvatica kan zowel een plekje in de zon zijn als in de schaduw zijn. Het siergras komt het beste tot zijn recht in de half schaduw op een liefst vochthoudende maar waterdoorlatende bodem. Wanneer de plant in de volle zon staat is het belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft. In Nederland komt de Luzula sylvatica ook in het wild voor, maar is tamelijk zeldzaam. De Luzula sylvatica kan goed worden toegepast als (vak)beplanting in een siergrassen border. Daarbij komt dat de Grote veldbies goed winter hard is en zich makkelijk laat combineren met andere tuinplanten.

De Luzula sylvatica (Grote veldbies) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Luzula sylvatica

Artikelnummer
202
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Luzula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
April, Mei, Juni
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend

  Luzula sylvatica Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Luzula sylvatica.
  Luzula sylvatica Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Luzula sylvatica potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Luzula sylvatica op een liefst half beschaduwde plaats in de tuin waarbij een plantafstand van ± 6 tot 9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Luzula sylvatica heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor het siergras vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De bruine en dorre bladeren van de Luzula sylvatica kunnen in het voorjaar, zomer en/of najaar tot zo'n 10 cm boven de grond worden teruggesnoeid. Dit zal de vorming van nieuwe bladeren stimuleren. Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn, dan kan het siergras in het voorjaar volledig worden teruggesnoeid. Probeer deze wijze van snoeien wel zoveel mogelijk te vermijden door tijdig de bruine bladeren weg te snoeien.


  Water geven

  De Luzula sylvatica heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Luzula sylvatica groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Luzula sylvatica
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.