Magnolia soulangeana

  • Onderhoudsarm
  • Rijkbloeiend
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 553
Geslacht: Magnolia
Uiteindelijke hoogte: 700 cm
Bloeikleur: Roze, Wit
Bloeimaand(en): Maart, April
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede humeuze tuingrond, waterdoorlatend. Geen kalkrijke bodem.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk snoeien, liever niet. Wanneer je toch besluit om de Magnolia te snoeien (kruisende of dode takken), doe dit dan na de bloeiperiode en probeer zoveel mogelijk de natuurlijk vorm aan te houden. Hoe minder je snoeit, hoe mooier de uiteindelijk vorm zal worden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Beverboom

De Magnolia soulangeana, beter bekent als de Beverboom is een prachtige sierheester die uit kon groeien tot een kleine (meerstammige) boom die even breed als hoog kan worden. Het blad is groen van kleur, eirond tot langwerpig en voelt leerachtig aan. Nog voordat het blad begint uit te lopen bloeit de Magnolia zeer rijkelijk met schitterende tulpvormige bloemen (naaktbloeier). Dit gebeurt in de maanden maart en april waarbij zich de witroze 'tulpbloemen' ontwikkelen. Omdat het blad dan nog niet aan de plant zit vallen de bloemen extra goed op! Naast de schoonheid van deze bloemen ruiken ze ook nog eens erg lekker.

De standplaats van de Magnolia soulangeana dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende en humusrijke grond. Omdat de Beverboom vrij breed uitgroeit is deze heester het beste te gebruiken in de wat grotere tuinen. Onder de juiste omstandigheden kan een hoogte worden bereiken van zo'n 700 cm. Ben je minder bedeeld met vierkante meters tuin en wil je toch graag een Magnolia, dan kun je het beste voor een kleinere cultivar gaan zoals bijvoorbeeld de Magnolia stellata. Net als bij vele andere Magnolias wordt geadviseerd om zo min mogelijk te snoeien voor een zo natuurlijk mogelijke vorm. De Beverboom leent zich daardoor ook het beste als solitaire heester.

De Magnolia soulangeana (Beverboom) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Magnolia soulangeana combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Magnolia soulangeana.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Magnolia soulangeana

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes