Magnolia soulangeana 'Lennei'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 554
Geslacht: Magnolia
Uiteindelijke hoogte: 500 cm
Bloeikleur: Paars, Rood, Wit
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, voedselrijk en waterdoorlatend. Geen kalkrijke bodem.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk snoeien, liever niet. Wanneer je toch besluit om de Magnolia te snoeien (kruisende of dode takken), doe dit dan na de bloeiperiode en probeer zoveel mogelijk de natuurlijk vorm aan te houden. Hoe minder je snoeit, hoe mooier de uiteindelijk vorm zal worden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Beverboom

De Magnolia soulangeana 'Lennei', beter bekent als de Beverboom is een bladverliezende sierheester die uit kan groeien tot kleine, meerstammige boom en hierbij even hoog dan breed kan worden. De bladeren worden zo'n 10-15 cm groot, zijn groen van kleur en omgekeerd eirond van vorm. In de maanden mei en april bloeit de Magnolia uitbundig met tulpvormige, paarsrode bloemen met een witte binnenkant. Deze bloei begint al voordat het blad aan de plant zit waardoor de bloemen nog meer opvallen. Na de bloeiperiode vormen zich rode zaadvruchten.

De standplaats van de Magnolia soulangeana 'Lennei' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende en voedselrijke bodem waarbij de tuinplant de ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Hierbij leent de Beverboom zich perfect als solitaire struik in de wat grotere tuinen. Omdat deze heester / kleine boom vrij breed kan uitgroeien is deze minder geschikt voor kleine tuinen. Onder de juiste omstandigheden kan de Magnolia uitgroeien tot een hoogte (en breedte) van zo'n 5-6 meter. Daarbij laat deze sierheester zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld bodembedekkers en is tevens zeer winterhard.

In de meeste gevallen kunnen heesters door middel van snoei in model worden gehouden, maar de Magnolia soulangeana 'Lennei' wordt het mooist wanneer de plant niet gesnoeid wordt. De Beverboom groeit dan namelijk uit tot een prachtige solitair in zijn bijzonder mooie, natuurlijke vorm. Door middel van snoei verliest de heester zijn natuurlijke vorm (evenwicht) waardoor het aan te raden is om niet te snoeien. Ben je genoodzaakt toch te moeten snoeien, lees dan de snoei instructie hierboven voor het beste resultaat..

De Magnolia soulangeana 'Lennei' (Beverboom) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Magnolia soulangeana 'Lennei' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Magnolia soulangeana 'Lennei'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Magnolia soulangeana 'Lennei'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes