Het aanplanten van de Polemonium caeruleum is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Daarnaast is de plant volledig winterhard. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 6 stuks per m2 aan te houden op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Zeker op een zonnige plek is het belangrijk dat de bodem niet uitdroogt.
Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de Polemonium caeruleum ten goede.
Snoei uitgebloeide bloemen van de Polemonium caeruleum direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen en energie van de plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n 5 cm boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Eventueel kan de plant in het najaar ook al wat ingekort worden, maar snoei de plant niet in het najaar al tot 5 cm boven de grond terug. De kans op vorstschade is dan namelijk wat groter.
De Polemonium caeruleum heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in dat de plant, wanneer deze eenmaal is geworteld, alleen bij aanhoudende droogte water dient te krijgen. Voor het wortelgestel van de plant is het beter om in één keer rijkelijk water te geven dan iedere dag een klein beetje. Hiermee stimuleer je de wortels van de plant om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Geef bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond water zodat er zo min mogelijk water verdampt. Gebruik indien mogelijk opgevangen regenwater uit bijvoorbeeld een regenton.
Om de Polemonium caeruleum in goede conditie te houden is het belangrijk om de plant na zo’n 3 jaar te scheuren, ook wel opsplitsen of delen genoemd. Hierbij wordt de vaste plant in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven en gesplitst in meerdere plantdelen. De oude plantdelen kunnen het beste worden verwijdert (en worden weggegooid). De jonge, gezonde plantdelen (meestal aan de buitenste delen van de plant) kunnen opnieuw worden terug geplant. Op deze manier hou je de plant groei- en bloeikrachtig en voorkom je dat deze wegvalt in de tuin. Daarnaast kan met deze methode de Polemonium caeruleum worden vermeerderd.