Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign'

  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant
  • Rijkbloeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 603
Geslacht: Pulmonaria
Uiteindelijke hoogte: 30 cm
Bloeikleur: Blauw
Bloeimaand(en): Maart, April, Mei
Aantal planten: ± 
7 per m2
Standplaats: halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, bij voorkeur vochthoudende grond
Combi. mogelijkheden: Brunnera macrophylla
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het voorjaar bruine bladeren en stengels wegknippen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Longkruid

De Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign', ook wel Longkruid genoemd is een mooie, rijkbloeiende vaste plant die min of meer jaarrond groenblijvend is. Het blad is groen van kleur, ovaal tot lancetvormig en vormt een mooi contrast met de felblauwe bloemen die zich al vroeg in het voorjaar vormen, namelijk in de maanden maart, april en mei. Van alle Longkruid soorten is deze cultivar ('Blue Ensign') degene met de meest blauwe bloemen. Ook zijn de bladeren vaak wat groter.

De standplaats van de Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign' kan een schaduwrijke tot half beschaduwde plek in de tuin zijn op een liefst wat vochthoudende, maar wel waterdoorlatende bodem. Hierbij leent deze vaste plant zich perfect als groepsbeplanting in een border, bodembedekker en als onderbeplanting bij bomen en grote sierheesters. Uiteindelijk bereikt het Longkruid een hoogte van zo'n 30-40 cm. Daarnaast laat de Pulmonaria zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en is volledig winterhard in het Nederlandse klimaat.

De Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign' (Longkruid) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Pulmonaria angustifolia 'Blue Ensign'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes