Pulsatilla vulgaris 'Alba'

Wildemanskruid
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Wildemanskruid

De Pulsatilla vulgaris 'Alba', ook wel Wildemanskruid genoemd is een goed winterharde, bladverliezende vaste plant met een polvormende groeiwijze. De plant bloeit al vroeg in het jaar en zorgt dus als een van de eerste planten voor kleur in de tuin! In de maanden april en mei bloeit de Pulsatilla vulgaris 'Alba' rijkelijk met witte, klokvormige bloemen met geel hart die sierlijk boven het blad uitsteken. De bloemen zijn in verhouding tot de rest van de plant erg groot. Wanneer deze vaste plant is uitgebloeid vormen zich nog decoratieve bloempluizen. Na de bloei de uitgebloeide bloempjes dus niet wegsnoeien. Het groene blad van de Pulsatilla vulgaris 'Alba' is dubbel geveerd en heeft een zilvergrijze (lichte) beharing.

De standplaats van de Pulsatilla vulgaris 'Alba' dient bij voorkeur een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een goed gedraineerde standplaats. Voorkeur gaat uit naar humusrijke gronden, al doet de plant het ook goed op zandgronden en een bodem met grind en steenslag. De volwassen hoogte van de Pulsatilla vulgaris 'Alba' bedraagt zo'n 25-30 cm. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, in rotstuinen maar is ook in potten en plantenbakken te gebruiken. Verder laat de Pulsatilla vulgaris 'Alba' zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en is onderhoudsarm.

De Pulsatilla vulgaris 'Alba' (Wildemanskruid) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Pulsatilla vulgaris 'Alba'

Artikelnummer
182
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Pulsatilla (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Maart, April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Pulsatilla vulgaris 'Alba' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Pulsatilla vulgaris 'Alba'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Pulsatilla vulgaris 'Alba' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Pulsatilla vulgaris ‘Alba’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om ongeveer 12 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige (eventueel half beschaduwde) standplaats. Om te zorgen dat de Pulsatilla vulgaris ‘Alba’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je die te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Pulsatilla vulgaris ‘Alba’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Pulsatilla vulgaris ‘Alba’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  De Pulsatilla vulgaris 'Alba' hoeft niet of nauwelijks gesnoeid te worden. Eventueel afgestorven loof in de winter wat nog aan de plant zit kan in het vroege voorjaar weggesnoeid worden, maar meestal zijn deze al los van de plant. Verwijder deze afgestorven plantdelen (voorzichtig) met de hand zodat het zonlicht direct op de nieuwe uitlopers kan schijnen. Snoei de Pulsatilla vulgaris 'Alba' na de bloei niet terug. Na de bloei vormen zich namelijk nog decoratieve pluisvormige zaadhoofdjes die tevens een grote sierwaarde vormen voor deze vaste plant. 


  Water geven

  De Pulsatilla vulgaris ‘Alba’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Om een bloei- en groeikrachtige plant te behouden is het belangrijk om de Pulsatilla vulgaris ‘Alba’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  44
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Pulsatilla vulgaris 'Alba'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.