Rhododendron 'Blue Silver'

  • Jaarrond te planten
  • Groenblijvend
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Rhododendron 'Blue Tit'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 148
Geslacht: Rhododendron
Uiteindelijke hoogte: 70 cm
Bloeikleur: Blauw, Paars
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, bij voorkeur (humusrijke) zure grond
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Rhododendron 'Blue Silver' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Rhododendron

De Rhododendron 'Blue Silver' is een langzaam groeiende sierheester met een compacte vorm. In de maanden april en mei bloeit deze dwerg Rhododendron 'Blue Silver' met prachtige blauwpaarse bloemen die trechtervormig en in trosjes bij elkaar groeien.

De leerachtige bladeren van de Rhododendron 'Blue Silver' zijn groen van kleur, klein en ovaalvormig. Aangezien de plant wintergroen is blijven het hele jaar door de bladeren aan de struik zitten. Ook hoeft de Rhododendron 'Blue Silver' niet gesnoeid te worden waardoor het een relatief onderhoudsarme plant is.

De standplaats van de Rhododendron 'Blue Silver' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Een Rhododendron groeit het liefst op een wat zure en humusrijke grond waardoor het aan te raden is om zo nu en dan wat turfgrond te voegen. Daarbij leent de Rhododendron 'Blue Silver' zich perfect voor in een pot of solitair, maar komt het beste tot zijn recht als groepsbeplanting. De plant is goed winterhard.

De Rhododendron 'Blue Silver' (Rhododendron) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Rhododendron 'Blue Silver' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Rhododendron 'Blue Silver'.


€ 7,99
Skimmia japonica 'Rubella' Skimmia
HalfschaduwSchaduw
 
 
100cm
€ 7,99
Pieris japonica 'Mountain Fire' Lavendelheide
ZonHalfschaduwSchaduw
 
180cm


Verzorging en onderhoud Rhododendron 'Blue Silver'


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n 1-3 stuks per m² (bij een Ø 17cm potmaat) te planten op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Voordat de Rhododendron ‘Blue Silver’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Tijdens het aanplanten het plantgat ruim aanvullen met tuinturf aangezien de Rhododendron ‘Blue Silver’ een zuurminnende heester is. 

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Rhododendron ‘Blue Silver’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste sierheesters, zo ook de Rhododendron ‘Blue Silver’ heeft de eigenschap om in relatief korte tijd veel voedingsstoffen nodig te hebben (in het voorjaar). Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom de plant, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


Snoeien

De Rhododendron ‘Blue Silver’ hoeft niet gesnoeid te worden. Het enige wat je eventueel weg zou kunnen nemen zijn de uitgebloeide bloemen.


Water geven

Om te voorkomen dat de Rhododendron ‘Blue Silver’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond. Omdat de Rhododendron ‘Blue Silver’ vrij oppervlakkig wortelt dient deze heester gemiddeld genomen sneller water te krijgen dan andere tuinplanten.


Bijzonderheden

Strooi ieder voorjaar rijkelijk turf rondom de Rhododendron 'Blue Silver'. Dit zorgt ervoor dat de bodem voldoende zuur blijft. Een zure grond zorgt weer voor een betere groei en bloei van de plant.

Daarbij wortelt de heester vrij oppervlakkig dus let op wanneer je onkruid weg gaat schoffelen (bij voorkeur plukken). Om uitdroging van de wortels te voorkomen kan het raadzaam zijn om de bodem te bedekken met een mulchlaag (houtsnippers).Reviews over de Rhododendron 'Blue Silver'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes