Ruta graveolens

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Geurend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 288
Geslacht: Ruta
Uiteindelijke hoogte: 80 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): Juni, Juli
Bladkleur: Geel, Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Minder informatie  

De Ruta graveolens kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Wijnruit

De Ruta graveolens, ook wel Wijnruit genoemd is een half wintergroene vaste plant met groenblauw, fijn blad. Ruta graveolens is ook bekend als kruidenplant. In de maanden juni en juli bloeit de Ruta graveolens met gele bloempjes. Vroeger werd de Wijnruit gebruikt als geneesmiddel, tegenwoordig worden ze toegepast in de tuin.

De standplaats van de Ruta graveolens dient een zonnige tot half beschaduwde plaats in de tuin te zijn. Uiteindelijk bereikt de Wijnruit een hoogte van zo'n 70-80 cm hoog. Goed winterhard.

De Ruta graveolens (Wijnruit) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Ruta graveolens combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Ruta graveolens.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Ruta graveolens


Aanplanten

De Ruta graveolens is potgekeekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

Wij adviseren om ongeveer 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige of half beschaduwde standplaats. Om te zorgen dat de Ruta graveolens goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je welke te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Ruta graveolens heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


Snoeien

Hoewel de plant groenblijvend is kun je deze het beste in het vroege voorjaar terugsnoeien tot zo’n 15 cm boven de grond. Na de winter ziet de Ruta graveolens er in de meeste gevallen namelijk niet meer zo mooi uit (verkleurd en/of deels verdord). Door te snoeien stimuleer je de plant om nieuwe uitlopers te vormen waardoor de Ruta graveolens vervolgens weer frisgroene zal uitlopen. Uitgebloeide bloemen kunnen na de bloei weggesnoeid worden .


Water geven

Om te voorkomen dat de Ruta graveolens uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


Bijzonderheden

Draag tijdens het tuinieren handschoenen aangezien de Ruta graveolens stoffen bevat die bij een kleine groep mensen huidirritatie kan veroorzaken.Reviews over de Ruta graveolens

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes