Salvia nemorosa 'Caradonna'

Salie
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Salie

De Salvia nemorosa 'Caradonna', ook wel Salie genoemd is een veelgebruikte vaste plant in onze tuinen. Deze bladverliezende vaste plant heeft een opgaande tot iets of wat bossige groeiwijze. De geurende bladeren zijn ovaal tot langwerpig en zijn groen van kleur. Vooral bij wrijving over het blad verspreid de Salvia nemorosa 'Caradonna' een heerlijke geur. De bloeitijd van de Salvia nemorosa 'Caradonna' breekt aan in de maanden mei, juni en juli. Hierbij vormen zich prachtige paarsblauwe bloemaren die aan bijna zwarte bloemstengels groeien. Zodra de plant in bloei staat wordt de Salvia nemorosa 'Caradonna' veel bezocht door hommels en bijen.

De standplaats van de Salvia nemorosa 'Caradonna' dient een zonnige plek in de tuin te zijn. Hierbij groeit de plant op vrijwel iedere goed doorlaatbare bodem. Op zandgronden bereikt de plant een hoogte van zo'n 60 cm, op kleigronden wordt de Salvia nemorosa 'Caradonna' zo'n 80 cm hoog. De Salvia nemorosa 'Caradonna' leent zich perfect als borderplant. Hierbij is de plant erg mooi als groepsbeplanting, maar laat zich ook heel goed combineren met andere vaste planten zoals de Tuingeranium of Lavendel. Verder heeft de plant weinig onderhoud nodig en is in ons klimaat goed winterhard.

De Salvia nemorosa 'Caradonna' (Salie) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Salvia nemorosa 'Caradonna'

Artikelnummer
200
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Salvia (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende en opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
70 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Trekt bijen aan

  Salvia nemorosa 'Caradonna' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Salvia nemorosa 'Caradonna'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Salvia nemorosa 'Caradonna' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Salvia nemorosa ‘Caradonna’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort zo’n 9 stuks per m² (plantafstand) op een zonnige standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Salvia nemorosa ‘Caradonna’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  Snoei de plant in het voorjaar pas tot 5 cm boven de grond terug, net voordat de plant begint met uitlopen. De afgestorven plantdelen van de Salvia nemorosa ‘Caradonna’ vormen in de winter van nature namelijk een beschermlaag bij vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar wat teruggesnoeid worden (halveren), maar dan adviseren wij om de plant nooit helemaal terug te snoeien zoals je dat in het voorjaar zou doen. Hiermee is de kans op vorstschade namelijk groter.

  Zodra de Salvia nemorosa ‘Caradonna’ in de zomer uitgebloeid raakt direct terugsnoeien tot zo'n 5 cm boven grond. De plant zal spoedig weer opnieuw uitlopen en later in de zomer nogmaals in bloei komen. Deze bloei is meestal wel minder rijkelijk dan de eerste bloei in het voorjaar. Gebruik voor het terugsnoeien van de Salvia nemorosa ‘Caradonna’ een snoeischaar of heggenschaar.


  Water geven

  De Salvia nemorosa ‘Caradonna’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Salvia nemorosa ‘Caradonna’ goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de vaste plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Salvia nemorosa ‘Caradonna’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Salvia nemorosa 'Caradonna'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.