Stipa tenuissima ‘Ponytails’

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 102
Geslacht: Stipa
Uiteindelijke hoogte: 50 cm
Bloeikleur: Bruin, Geel, Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Vedergras

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’, ook wel Vedergras genoemd is een fijne, semi-wintergroene siergras die tot lang in de winter decoratief blijft. Het polvormende gras heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is flinterdun en lichtgroen van kleur. 

In de maanden mei tot en met augustus ontwikkelen zich de wittegele tot bruine overhangende bloeiaartjes (zeer fijne donzen), wat zorgt voor een mooi kleureffect. De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ is een veelzijdige tuinplant en laat zich heel makkelijk combineren.

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ dient op een zonnige plek in de tuin te staan, maar kan daarbij ook goed vertoeven op een half beschaduwde plek. Het Vedergras leent zich goed voor in een border of in een pot. Het beste komt het gras toch zijn rechts als groepsbeplanting. In combinatie met de wind geeft dit een speels effect.Uiteindelijk kan de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ een hoogte worden bereikt van zo'n 50 cm hoog. De plant is goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ (Vedergras) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Stipa tenuissima ‘Ponytails’ combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Stipa tenuissima ‘Ponytails’.


€ 1,69
Liatris spicata 'Kobold' Lampenpoetser
ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 2,29
Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire' Reuzenlavendel
Zon
 
 
120cm
€ 1,89
Agastache 'Black Adder' Dropplant
Zon
 
 
80cm


€ 1,29
Sagina subulata Priemvetmuur
Priemvetmuur
Sagina subulata
ZonHalfschaduw
 
5cm
€ 1,59
Calamintha nepeta ssp nepeta Bergsteentijm
Zon
 
 
40cm
€ 3,29
Ophiopogon planiscapus 'Niger' Slangenbaard
ZonHalfschaduw
 
25cm
€ 1,89
Sanguisorba officinalis 'Tanna' Pimpernel
€ 1,59
Verbena bonariensis IJzerhard
Zon
 
130cm
€ 2,09
Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' Pluimstruisriet
ZonHalfschaduw
 
 
150cm


Verzorging en onderhoud Stipa tenuissima ‘Ponytails’


Aanplanten

Plant & Grow adviseert zo'n 9 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige (eventueel half beschaduwde) plek in de tuin. Voordat de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om ervoor te zorgen dat de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


Snoeien

De Stipa tenuissima ‘Ponytails’ is een semi-wintergroene siergras. Dit betekent dat de plant in de winter niet in zijn geheel bovengronds afsterft. De mate van vorst is hierbij ook van invloed. Is het gras voor het grootste deel bovengronds afgestorven? Dan kan de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ het beste in maart tot zo'n 5-10 cm boven de grond worden teruggesnoeid. Is de plant slechts voor een klein deels bovengronds afgestorven? Dan kun je ervoor kiezen om voorzichtig het dode blad uit de plant te trekken en/of snoeien. Snoei sowieso altijd pas in maart. De plant is namelijk in de winter ook erg decoratief en de afgestorven plantdelen beschermen het gras bij stenge vorst.


Water geven

Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


Scheuren

Het is belangrijk om de Stipa tenuissima ‘Ponytails’ na een jaar of 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.Reviews over de Stipa tenuissima ‘Ponytails’

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes