Terras- en balkonplanten

Terras- en balkonplanten online kopen, voor een groene en bloeiende oase!
Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze planten perfect te gebruiken voor op het balkon of terras. Deze terrasplanten en balkonplanten groeien goed in een plantenbak of pot. Dankzij de (rijke) bloei en/of het attractieve blad van deze planten kun je genieten van stijlvolle beplanting. Door meerdere terras- en balkonplanten met elkaar te combineren creëer je al snel met relatief weinig planten gezelligheid op je balkon of terras.

Alle terrasplanten kun je voordelig online kopen in de webshop van Plant & Grow. Binnen enkele werkdagen worden deze balkonplanten al bij je thuisbezorgd. Wacht niet langer en bestel vandaag nog je planten zodat je balkon of terras snel weer kleurrijk oogt!

Meer informatie

 
€ 1,49
Alchemilla erythropoda Dwergvrouwenmantel
Dwergvrouwenmantel
Alchemilla erythropoda
ZonHalfschaduw
 
 
20cm
€ 1,49
Allium schoenoprasum Bieslook
ZonHalfschaduw
 
 
30cm
€ 2,29
Asplenium scolopendrium Tongvaren
HalfschaduwSchaduw
50cm
€ 6,99
Azalea (J) 'Hot Shot' Japanse azalea
Japanse azalea
Azalea (J) 'Hot Shot'
Halfschaduw
 
75cm
€ 6,99
Azalea (J) 'Kermesina' Japanse azalea
Halfschaduw
 
50cm
€ 6,99
Azalea (J) 'Moederkensdag' Japanse azalea
Halfschaduw
 
50cm
€ 6,99
Azalea (J) 'Pleasant White' Japanse azalea
Halfschaduw
 
75cm
€ 1,59
Campanula portenschlagiana Klokjesbloem
ZonHalfschaduw
 
 
20cm
€ 1,89
Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' Klokjesbloem
€ 1,89
Carex buchananii Zegge
Zon
 
 
50cm
€ 1,99
Carex morrowii 'Ice Dance' Zegge
€ 2,19
Carex morrowii 'Variegata' Zegge
€ 1,79
Carex ornithopoda 'Silver Sceptre' Bonte zegge
HalfschaduwSchaduw
 
 
30cm
€ 1,89
Carex ornithopoda 'Variegata' Zegge
€ 1,49
Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' Bontbladige kardinaalsmuts
Bontbladige kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'
ZonHalfschaduw
 
50cm
€ 1,79
Festuca gauteri 'Pic Carlet' Zwenkgras
ZonHalfschaduw
 
 
15cm
€ 1,59
Festuca gautieri Zwenkgras
ZonHalfschaduw
 
20cm
€ 1,49
Festuca glauca 'Elijah Blue' Blauw schapengras
ZonHalfschaduw
 
 
30cm
€ 1,99
Fuchsia magellanica 'Gracilis' Bellenplant
ZonHalfschaduw
 
 
 
80cm
€ 1,89
Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' Prachtkaars
Zon
 
 
60cm
€ 1,89
Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' Prachtkaars
€ 3,59
Geranium 'Rozanne' Ooievaarsbek
Ooievaarsbek
Geranium 'Rozanne'
ZonHalfschaduw
 
40cm
€ 1,59
Geranium cantabrigiense 'Biokovo' Ooievaarsbek
ZonHalfschaduw
 
 
25cm
€ 1,79
Geranium macrorrhizum 'Bevan's Variety' Ooievaarsbek
€ 1,79
Geranium sanguineum 'Album' Ooievaarsbek
ZonHalfschaduw
 
40cm
€ 1,69
Geranium sanguineum 'Striatum' Ooievaarsbek
ZonHalfschaduw
 
25cm
€ 3,39
Heuchera 'Caramel' Purperklokje
Purperklokje
Heuchera 'Caramel'
ZonHalfschaduw
 
40cm
€ 2,59
Heuchera 'Regina' Purperklokje
Purperklokje
Heuchera 'Regina'
ZonHalfschaduw
 
 
40cm
€ 2,99
Heuchera 'Stormy Seas' Purperklokje
ZonHalfschaduwSchaduw
 
50cm
€ 1,29
Heuchera micrantha 'Palace Purple' Purperklokje
€ 2,19
Hosta sieboldiana 'Elegans' Hartlelie
HalfschaduwSchaduw
 
50cm
€ 2,29
Hosta tardiana 'Halcyon' Hartlelie
HalfschaduwSchaduw
 
 
35cm
€ 6,99
Ilex crenata 'Golden Gem'  Chinese hulst
ZonHalfschaduwSchaduw
 
120cm
 
 
Volgende pagina ›

Wat zijn terras- en balkonplanten?

Zoals de naam al doet vermoeden zijn terras- en balkonplanten een selectie tuinplanten die zich perfect lenen voor in een pot of plantenbak op een terras, patio of balkon. Balkonplanten bestellen kan voordelig online bij Plant & Grow. Met deze tuinplanten creëer je een fleurige en groene leefomgeving, zowel op grote als kleine terrassen en balkons. Ongeacht de grootte van je balkon/terras is er altijd wel een passende plant te vinden. Terras- en balkonplanten zijn decoratief (met name bloeiende vaste planten) vanwege de vorm, kleur of geur van de plant. Houdt er rekening mee dat er wintergroene en niet-wintergroene balkonplanten zijn. Wil je jaarrond kleur op het balkon of terras? Kies dan voor groenblijvende potplanten. Daarnaast zijn de standplaats (dus het aantal uren zonlicht) en winterhard van de plant belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden wanneer je een terrasplant aangeschaft. Zo dienen zonminnende terrasplanten de hele dag in de zon te staan om het beste tot zijn recht te komen. Kijk dus goed hoeveel uren direct zonlicht je balkon of terras krijgt en pas hier je beplantingskeuze op aan. Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden is de winterhardheid van de balkonplant. Zeker planten in een pot of plantenbak zijn gevoeliger voor vorst dan tuinplanten in de volle grond. Deze groep potplanten worden ook wel kuipplanten genoemd. 

 

Hoe en wanneer balkonplanten aanplanten?

Alle terras- en balkonplanten van Plant & Grow zijn in pot opgekweekt met als grote voordeel dat het wortelgestel flink is ontwikkeld. Bij het over potten in een andere pot of plantenbak beschadigd het wortelgestel nauwelijks waardoor de plant, afhankelijk van het seizoen, snel zal aangroeien. Groenblijvende terras- en balkonplanten kunnen daardoor jaarrond aangeplant worden. Bladverliezende potplanten kunnen het beste in het voorjaar of zomer worden aangeplant. Bij het aanplanten is het belangrijk dat overtollig water uit de pot kan stromen. Zorg dus dat er altijd een gat in de pot zit. Gebruik bij een plantenbak ook altijd potgrond (of eventueel turf bij zuurminnende tuinplanten zoals een Rhododendron of Azalea) aangezien deze grond beter vocht vasthoud.

Eventueel kun je bij hoge potten en plantenbakken hydrokorrels (kleine bolletjes klei) toevoegen. Deze hydrokorrels verbeteren de afwatering voor planten en is een goedkopere manier om grote potten op te vullen. Hoge potten hoeven namelijk niet per se helemaal gevuld te worden met potgrond. Om de kans op invriezen te verkleinen zou de binnenkant van de plantenbak nog geïsoleerd kunnen worden met piepschuim.

 

Balkonplanten water geven

Terras- en balkonplanten hebben over het algemeen sneller water nodig dan tuinplanten in de volle grond. Dit komt omdat een plant in pot/plantenbak van meerdere kanten zonlicht krijgt en dus sneller uitdroogt/opwarmt. Met name wanneer de tuin en balkon planten net zijn aangeplant is het belangrijk tijdig water te geven. Wanneer de planten eenmaal zijn geworteld kunnen ze water uit de gehele pot opnemen, maar zelfs dan dienen de planten bij warm en zonnig weer (bijna) dagelijks water te krijgen. Uiteraard is de standplaats hierin sterk afhankelijk. Schaduwminnende balkonplanten zoals bijvoorbeeld een Hosta zal minder snel water nodig hebben dan een Campanula in de volle zon.

 

Terras- en balkonplanten bemesten

Net als alle andere tuinplanten, dienen terras- en balkonplanten twee keer per jaar bemest te worden. De eerst keer in het voorjaar, de tweede keer in de zomer. Hierbij raden de plantspecialisten van Plant & Grow aan om Pokon Bio Tuinmest te gebruiken. Deze meststof kan voor alle soorten terrasplanten worden gebruikt en zorgt voor een rijke bloei en goede weerstand van de plant. Op tijd je balkonplanten bemesten zorgt tevens voor een betere weerstand van de plant.

 

Het snoeien van een balkonplant

Balkon planten met bloemen zorgen voor een gezellige en kleurrijke sfeer! Uitgebloeide bloemen kunnen het beste zo snel mogelijk worden verwijderd. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen. Het verwijderen van deze bloemen kan het beste worden gedaan met een scherpe snoeischaar of voorzichtig met de hand. In het voorjaar en de zomer kunnen ook lelijke of bruin geworden takken worden weggesnoeid. Dit zorgt voor een fris-ogende balkonplant! Bladverliezende terrasplanten kunnen in het voorjaar volledig worden teruggesnoeid tot zo'n 5-10 cm boven de grond (afhankelijk van de soort balkonplant). Alle verzorgingstips over een specifieke balkon of terrasplant vind je op de desbetreffende productpagina.

 

Balkonplanten kopen bij Plant & Grow

Terras- en balkonplanten bestel je voordelig online bij Plant & Grow, de tuinplanten specialist van Nederland en België. Al onze terras- en balkonplanten worden rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van verse en kwaliteit tuinplanten. Al binnen een tot vier werkdagen worden de bestelde planten, zorgvuldig verpakt en zonder kwaliteitsverlies bij je thuisbezorgd. Wacht dus niet langer en koop vandaag nog je terras- en balkonplanten bij Plant & Grow!

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes