Vinca (kleinbladige/grootbladige Maagdenpalm)

Maagdenpalm (Vinca) planten online bestellen
De Vinca, ook wel bekend als Maagdenpalm is een bodembedekkende en groenblijvende plant uit de maagdenpalmfamilie (Apocynaceae). Van nature komt de plant voor in Europa, Noordwest-Afrika en delen van Azië. De Maagdenpalm) vormt lange, kruipende twijgen die zich over de grond verspreiden. Zodra een deel van de tak in contact komt met de grond, wortelt de Maagdenpalm op deze plek. Hierdoor kan de plant zich snel en sterk uitbreiden. Om die reden wordt Vinca veelal als bodembedekker gebruikt in onze tuinen. Hierbij maken we grofweg onderscheid tussen de kleinbladige (minor) - en grootbladige (major) Vinca.

Meer informatie


 
€ 1,29
Vinca minor Kleinbladige maagdenpalm
Kleinbladige maagdenpalm

Vinca minor

ZonHalfschaduwSchaduw
 
20cm
€ 1,49
Vinca minor 'Atropurpurea' Kleinbladige maagdenpalm
Kleinbladige maagdenpalm

Vinca minor 'Atropurpurea'

ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
15cm
€ 1,49
Vinca minor 'Gertrude Jekyll' Kleinbladige maagdenpalm
Kleinbladige maagdenpalm

Vinca minor 'Gertrude Jekyll'

ZonHalfschaduwSchaduw
 
10cm
€ 1,39
Vinca minor 'Ralph Shugert' Kleinbladige maagdenpalm
Kleinbladige maagdenpalm

Vinca minor 'Ralph Shugert'

ZonHalfschaduwSchaduw
 
15cm
Tijdelijk
uitverkocht
Vinca major Grootbladige maagdenpalm
Grootbladige maagdenpalm

Vinca major

ZonHalfschaduwSchaduw
 
40cm
Tijdelijk
uitverkocht
Vinca minor 'Argenteovariegata' Maagdenpalm
ZonHalfschaduwSchaduw
 
20cm
Tijdelijk
uitverkocht
Vinca minor 'Illumination' Kleinbladige maagdenpalm
Kleinbladige maagdenpalm

Vinca minor 'Illumination'

ZonHalfschaduwSchaduw
 
15cm

De Maagdenpalm heeft ovaal tot lancetvormige bladeren, overstaand en afhankelijk van de soort groen van kleur tot bontkleurige varianten. De bloemkleur varieert tussen blauw, paars en wit. Jaarrond vormt de Vinca bloemen, waarbij in het vroege voorjaar de meeste bloempjes tot ontwikkeling komen. Kleinbladige Maagdenpalmen hebben bloemen van zo'n 2,5 cm groot, grootbladige Vinca's tot zo'n 7,5 cm. Het verschil in bladgrootte en bloemgrootte is ongeveer factor 3. Vroeger werd de Maagdenpalm gebruikt als afweer tegen hekserij en om ontstekingen te genezen. Tegenwoordig worden de stoffen die de Vinca bevat synthetisch geproduceerd. Plant & Grow levert de Vinca uitsluitend als tuinplant en is een van de meest gebruikte bodembedekkers.

De Vinca is een plant die weinig onderhoud nodig heeft en groeit op vrijwel iedere doorlatende grondsoort in zowel de zon, half schaduw als schaduw. Het is dan ook een makkelijk tuinplant die veel wordt toegepast. Afhankelijk van de soort, wordt de Maagdenpalm niet hoger dan zo'n 20 cm. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, plantenbakken en om grote oppervlaktes mee aan te planten. Omdat de Maagdenpalm een kruipende groeiwijze heeft zal de bodem na verloop van tijd bedekt zijn met een tapijt van groene twijgen en bladeren waardoor onkruid geen kans krijgt om zich te ontwikkelen.

 

Vinca kopen bij Plant & Grow

De Maagdenpalm is een onderhoudsvriendelijke en gemakkelijk tuinplant. Door de kruipende groeiwijze is de Vinca perfect als bodembedekker te gebruiken. Wacht niet langer en bestel de planten vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 4 werkdagen heb je de Maagdenpalm planten al in huis.

 

Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

 
 
 

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes